Hans en Bets on tour. - Hartelijk welkom op onze website
Camperreis Griekenland 2011 van dinsdag 31mei t/m zondag 3 juli.
Onderweg....... We zijn dinsdagmiddag 31 mei vertrokken. Niet echt vakantie-weer. Het was niet druk onderweg en zijn gereden tot Camping Siësta in Mendig. Een kleine doorgangscamping direkt aan de A61. Hier komen we al zo'n 14 jaar. Hebben daar lekker gegeten en nog even met de eigenaars zitten praten. Er stonden veel Hollanders die verder trokken of naar huis gingen.Woensdagmorgen zijn we redelijk bijtijds vertrokken. Heel slecht weer onderweg met veel regen en wind. En...........koud. Soms was het zelfs maar 9 gr. Dus een dikke trui aan en een lange broek.We hebben gereden tot Füssen. Gelukkig hadden we nog een plekje op de camperplaats want het was hartstikke druk.  Het weer.......koud en ongezellig.Donderdagmorgen ook daar weer om kwart voor 8 vertrokken en gereden tot het Gardameer. Torbole - op de camperplaats Transit. Eigelijk een camper-camping.  Een lekker stukje gras voor de deur en je loopt zo het dorp in wat aan het prachtige Gardameer ligt. Onderweg hier naar toe werd het steeds warmer en uiteindelijk bleef de thermometer steken op 25 graden.Op dit moment is het lekker vertoeven buiten. Inmiddels hebben we al heerlijk gegeten aan het meer. (jaaa....we hadden trek....) en nu een lekker bakkie.Morgenochtend gaan we rond 8 uur richting Ancona. Zoeken daar een plekje om a.s. zaterdag om half 2 op de boot te gaan richting Igoumenitsa.We zullen daar rond half 6 in de morgen aankomen.Tot zover.................waarschijnlijk heb ik op de boot weer internet en zal dan proberen om weer het een en ander neer te pennen.
Inmiddels zitten we op de boot.......
Vrijdag vanaf het Gardameer naar Ancona gereden. Alle camperplaatsen vol - jaja ook de Italianen hebben vrij.
Toen zijn we naar een camping gereden - ongeveer 20 km boven Ancona. Een zeer nette camping aan het strand.
Vanmorgen rond half 10 vertrokken naar de haven van Ancona. Het inchecken ging vlot en al gauw stonden we in de rij van campers en caravans.
Onze rij - Igoumenitsa ging als eerste aan boord en we kregen een schitterende plek. Half open. Best fijn want de zon is echt heeeeeeeeet.
Natuurlijk moeten we nog even wennen aan de warmte nadat we natuurlijk maar 9 graden hadden in Duitsland.
Dus nu even het blog bijwerken op de boot. Hans zit heerlijk aan een biertje en straks gaan we lekker eten.
Ook zal ik nog proberen om wat foto's toe te voegen
Jaja - eindelijk...............hier zijn we weer.
Nadat we van de boot afkwamen zijn we naar Amoudia gereden. Een kleine 30 km. Daar stonden Roel en Monique en ook Kees en Loes kwamen we daar tegen. Het was heerlijk weer maar we waren doodmoe. Slecht geslapen op de boot en we moesten er alweer vroeg uit. Dus ben je bang dat je je verslaapt - .
Hier zijn we 2 nachten gebleven. Lekker genieten van de griekse zon en de gezelligheid. 's Avonds lekker gegeten bij het voor ons bekende restaurant van Wasos. Ze herkende ons nog van 2 jaar geleden.
Na Amoudia zijn we naar Kanali-beach gereden. Daar stonden we heerlijk op het duin met het strand en de zee voor onze neus. We stonden hier met 8 campers. Verder de omgeving verkend op het "plofje". Jaja we passen erop met z'n tweeën haha.
Lekker met je kop in de wind. Want de temperaturen zijn op dit moment hoog in Griekenland. Toch gemiddeld wel zo'n 35 graden.
Op dit moment maken we Lefkas onveilig. We staan in Vassiliki op de camping. De "vrije camperplaatsen" aan het strand hebben ze schoongeveegd. Gisteravond heerlijk gegeten aan de haven. Ach ja........zoals Griekenland is.
We genieten met volle teugen en morgen gaan we naar Lefkas-stad. Daar is een nieuwe camperplek gekomen met stroom en alles erop en eraan. Ook wifi. Dus waarschijnlijk zal ik dan proberen om er wat foto's op te zetten.
Tot zover en aan iedereen de groetjes maar vooral aan de kleintjes.
Een aantal dagen verder..............
Ja inmiddels zijn we een aantal dagen verder. We hadden geen internet dus kon ik ook niks plaatsen.
Op dit moment staan we voor de camping Kato Alissos te wachten tot er een grote groep van de ACSI weggaat. Dan kunnen we een mooi plekje uitzoeken.
En.............internet op de camping dus vanavond ga ik alles weer even neer pennen wat of we beleefd hebben.
Misschien gaat het ook lukken om wat foto's te plaatsen.
tot vanavond.
p.s. heeeeeeeeeeeerlijk weer - zon zee en strand!!!!!
We hebben 2 nachten op de camping gestaan in Vasilliki (Lefkas). Het is een gezellig toeristisch stadje met een leuk haventje. We hebben wat door het stadje gelopen - wat gedronken en gegeten. Ook hadden we gezellige buren die uit Kaatsheuvel kwamen en voor de 1e keer Griekenland met de camper bezochten.
Daarna zijn we via Vonitsa naar Palaires gereden. Een heel lang zandstrand - heel veel ruimte en waar we met 4 campers stonden.
Daar hebben we het nieuwe appartement van Hanny en Kock bewonderd. De camper is verkocht en zij zullen daar een aantal keren per jaar naar toe gaan. Tot dat hun "fut-periode" aanbreekt. Daarna zijn de plannen om veel in Griekenland te zijn.
's Avonds hebben we gezellig gegeten met z'n vieren. Leuk om elkaar weer te zien. En weer veel verhalen uit te wisselen. Wij hopen dat ze er lang van mogen genieten.
Ook in Palairos hebben we 2 nachten gestaan en zijn via de mooie kustweg met prachtige vergezichten naar Kylinni-beach gereden.
Daar stonden al een groot aantal campers maar we vonden nog een mooi plekje. Uitzicht op de eilanden Kefelonia en Zakinthos.
Genoten van zon - zee en strand. En lekker getuft op het brommertje. Naar Kastro-Kylinni en naar de haven waar de boten vertrekken naar beide eilanden.
Het valt ons op dat we veel Nederlanders tegenkomen met campers. Meer als vorig jaar.
We hebben hier 4 nachten gestaan. Ook kwamen we Harry en Corry uit Heerenveen tegen. Zij stonden op de camping want de verhalen gingen dat je weggestuurd werd op Kylinni-beach. Wij hebben geen politie gezien. En hebben daar heerlijke dagen doorgebracht.
Gisteren dus aangekomen op camping Katoo-Alissos. Gisteravond kwamen er nog veel kampeerders bij - die gisteren aangekomen zijn in Patras.
Vandaag blijven we nog hier en gaan even lekker tuffen.
Op dit moment is het windstil en de zon staat alweer hoog aan de hemel.
Morgen vertrekken we weer en gaan naar de andere kant van Patras. Naar Diakofto - we willen nog steeds met het treintje wat daar door de bergen rijdt. We doen al 2 jaar een poging maar steeds reed hij niet. Dat schijnt dus nu wel zo te zijn - dus gaan we weer een poging doen.
Tot zover....................tot laterrrrrrrrrrr.....als ik weer internet
Weer verder........
Vandaag gaan we weer weg van de camping.
Het is schitterend weer en het belooft alleen nog maar warmer te worden.
Dus gaan we een lekker plekje aan zee zoeken.
We hoorden van enkele camperaars van dit plekje. We gaan er eens kijken en misschien wel het weekend doorbrengen om dan maandag naar Diakopto te gaan.
Er zal geen internet zijn.
Diakofto.............
Gisteren op Diakofto gestaan - altijd een heerlijke plek. Stonden daar met 8 campers waaronder 4 Nederlanders.
Gistermiddag heerlijk buiten gezeten en genoten van de blauwe zee en het uitzicht.
Daarna ging het ontzettend waaien en ook vanmorgen stond de wind er pal op. Jammer....jammer......
Vanmorgen 15 km verder gereden en staan nu op een camping.
We hebben het aller mooiste plekje van de camping. Staan pal aan het strand. Ook veel grieken hier maar ook nederlandse campers en caravans.
Gistermiddag in Diakofto op nog geen 10 m afstand van de camper zwommen ineens 2 dolfijnen. Een schitterend gezicht maar helaas te laat voor de foto. Ze schijnen daar al de hele week rond te zwemmen.
Ja dat heeft toch wel wat.....
tot zover - straks nog even foto's erbij plaatsen.
tot laterrrrrrrr - ga nu lekker aan het strand zitten
Vandaag nog gebleven op camping Akrata Beach.
We hebben een heerlijk plekje - pal aan het strand.
Gisteravond lekker gegeten in het restaurant van de camping. Zo lekker - dat we vanavond weer gaan.
Vandaag een gezellig tripje met de brommer gemaakt. Lekker uitwaaien. Onderweg gezellig koffie gedronken in een leuke taverne.
Een paar keer aan Hans gevraagd of hij niet moest tanken - nee hoor er zit nog genoeg in en wat denk je.....benzine op!!
Konden we gaan lopen.
Zooooooo.....en warm en we wilden nog ergens gaan lunchen - ging niet door dus.
Maar ja...vanmiddag heerlijk op het strand gezeten in de schaduw van de bomen.
heerlijk.
Morgen weer verder naar Korinthië.....tot dan.
Nog 1 weekje griekenland en dan helaas alweer op de boot....pfffff wat gaat de tijd snel als je het zo heerlijk hebt
Vetrokken......
Vanmorgen om half 11 vertrokken van Camping Atraka Beach en 65 km gereden naar Camping Blue Dolphin.
We hebben 2 nachten gestaan op de vorige camping en hadden er leuke gezellige nederlandse buurtjes. Waren voor de 1e keer in Griekenland met de camper en waren 73 en 71 jaar oud.
Ze gingen nog als een speer dus als ons dat gegund is......kunnen we nog wat jaartjes genieten.
Op Camping Blue Dolphin hebben we weer een mooi plekje gevonden met uitzicht op zee. We treffen het wel deze reis.
Maar eerlijkheid gebied dat het heel rustig is met toeristen zodat je als een vorst ontvangen wordt op de campings.
Ook de Grieken zelf vinden het niet fijn dat er zo weinig toeristen komen.
Straks lekker eten hier in het restaurantje van de camping nadat ik eerst even heb gedouched.
En nu komt het................weeeeeeeeer een lekke slang van de afvoer van de douche. Balen - alles weer nat maar Hans heeft het gerepareerd. Dus nu mag hij ook..............hahahaha.
Dit was het voor vandaag - morgen naar Oud Korinthos op de plof.
Jaja - hij zit weer vol met benzine dus we kunnen weer
Morgen weer verder............
Vandaag niet zoveel te melden. Het was een snikhete dag. Wel naar de brug van Korinthe geweest maar verder niet naar het oude Korinthe.
Misschien morgen want dan gaan we nog een klein stukje verder. Misschien naar een camping maar kan net zo goed een camperplek zijn.
We gaan het morgen zien - dus internet? Geen idee.
Wel vandaag nog kadootjes voor alle meiden gekocht. Alleen Luuk nog...gaan we nog even zoeken.
Vanavond weer lekker gegeten in het restaurantje van de camping en vanmiddag lekker op het strand gelegen en het water even gevoeld.
Nu zitten we in de camper want er staat een loei-harde wind. Maar de mensen die hier wel eens geweest zijn - weten dat het hier heel hard kan waaien. En dat doet het dus nu.
Maar het tocht lekker door en hopelijk is het vannacht niet zo warm
Zonnig Griekenland.....
Op dit moment staan we op camping Ischmia-Beach. Een schitterende camping en weer een mooie plek.
Gisteravond maar weer eens zelf gekookt. Ook weer lekker hoor - lekker hollands.
Gisteravond hoorden we dat er a.s. dinsdag en woensdag een grote staking is in Griekenland. Alles gaat dan plat. Dus ook in de havens wordt niet gewerkt - dus geen veerboten naar Ancona.
En laat onze terug-reis nu net gepland staan voor a.s. dinsdag.
Dus vanmorgen gaan bellen naar Superfast in Patras. Geen plek voorlopig tot 2 juli. Bel vanmiddag maar terug werd er gezegd.
Maar hoe langer je wacht............dan weet je zeker dat er geen plek meer is. Want we zijn echt niet de enigen die gaan bellen.
Na een half uur weer geprobeerd en............hoera!!!! we kunnen a.s. maandag om half 3 op de boot naar Ancona. 1 dag eerder dus.
Wel prettig want na 2 dagen staking is de chaos natuurlijk compleet.
Dus morgen op het gemak naar Diakopto - nog wat boodschappen doen en zorgen dat er nog genoeg diesel in de tank zit.
Dan kunnen de Grieken gaan staken wat ons betreft.
Als het goed verloopt staan we dinsdagmorgen om half 12 weer aan wal in Ancona.
Nu gaan we nog een dagje lekker naar het strand. Het is warm en geen zuchtje wind. Lekker zwemmen en je kunt er heerlijk in de schadu zitten door de bomen die aan de rand van het strand staan
Bijna klaar..................
Zaterdagmorgen zijn we van de camping vertrokken naar Diakopto. Het blijft en is een heerlijke plek. We stonden daar met 3 campers.
Verderop stonden wat zigeuners maar daar hadden we geen last van.
Dus lekker genoten van het mooie weer en nog even wat laatste inkopen gedaan op de "plof". Nog een gezellig terrasje gepakt.
Rond 19.00 uur kwamen er steeds meer zigeuners bij - knal-harde muziek en het werd steeds rumoeriger.
Het beloofde niet echt een rustige avond te worden dus uiteindelijk besloten we om naar een camperplek 10 km verderop te gaan.
De italianen die voor ons stonden wilden graag met ons mee. Geen enkel probleem en even later stonden we weer op een schitterende plek.
We hebben heerlijk buiten gezeten op het strand en uiteindelijk koelde het lekker af.
Prima geslapen vannacht - hoewel er een harde wind stond en het bewolkt was. Dit weer hebben we nog niet eerder meegemaakt maar goed......dan kunnen we er weer een beetje aan wennen.
We zijn nog naar Nafpaktos gereden maar ook daar een keiharde wind. Dus de brug bij Patras weer over en weer neergestreken op camping Kato Alissos. Nog voor 1 nacht.
Morgen om half 3 gaan we de boot weer op richting Ancona en hebben we nog tot a.s. zondag de tijd om weer thuis te komen.
Dus lekker rustig aan - zoals we de hele vakantie al doen.
Deze vakantie was TOP!!!!
Maar dat zeggen we ieder jaar.............
Verder merken wij helemaal niets van tekorten aan fruit - groente e.d. Ook diesel is normaal te verkrijgen.
De winkels liggen nog vol met alles. Ook de mensen hier in de dorpjes langs de kust zijn er helemaal niet mee bezig.
En uiteindelijk treft het de wat armere bevolking en de rijken verrijken zich nog steeds.
Maar dat is in alle zuidelijke landen zo.
Gisteravond toevallig nog even naar een tv programma gekeken. Wanneer Griekenland niet geholpen wordt komt er over 2 tot 3 weken geen geld meer uit de pin-automaten.
Griekenland gaat failliet maar dan volgen ook Portugal - Spanje en wellicht Italië.
En krijgen we een wereldwijde crisis.
Nee............1 ding had nooit moeten gebeuren en dat is de invoering van de Euro.
Nu gaan we nog even genieten van onze laatste dag.
Dat hebben we gedaan. Weer veel gezelligheid op de boot met andere onbekende en bekende Nederlanders. Mensen die we al eerder tegenkwamen.
Na 3 jaar griekenland toch maar weer eens wat anders...........of toch?
 
GRIEKENLAND - je zit in ons hart en tot weerziens!!