Hans en Bets on tour. - Hartelijk welkom op onze website
We zijn er weer klaar voor.......
 
Het is vandaag donderdag 6 september en de camper staat gereed voor onze vakantiereis.  We gaan richting Duitsland - Oostenrijk en Italië. We zien wel hoe of deze reis gaat verlopen. Waar het mooi weer is - stoppen we.
Jullie kunnen ons weer volgen via deze website en wil je ook een berichtje achterlaten in ons gastenboek? Dit stellen wij zeer op prijs.
Tot later...........Hans - Bets en Greetje.
 
En daar zijn we dan. We hebben internet. Afgelopen donderdag vertrokken rond 11 uur in de ochtend. Lekker weertje en gereden tot camping Siësta in Mendig. Deze camping ligt vlak aan de A61 vlak voor Koblenz. We komen er al 16 jaar vaak voor de eerste of de laatste nacht. Het is een eenvoudige doortrekcamping met een klein restaurantje. Altijd gezellig om daar weer terug te komen.
 
Vrijdags rond kwart voor 9 vertrokken op weg naar Füssen in Zuid-Duitsland. Veel file onderweg door wegopbrekingen. Die Duitsers werken altijd aan de wegen lijkt het wel maar rond 4 uur waren we dan ook op de plaats van bestemming. Bommetje vol en alleen op de 1e camperplaats was nog een plekje. Ook Rinus en Sjan stonden daar. Dus gezellig met elkaar geborreld en gegeten in het restaurant van de camperplaats.
Inmiddels besproken dat Rien en Sjan ook naar het Gardameer wilden maar zaterdags nog een dagje in Füssen gebleven en lekker rond gestruind door het plaatsje Füssen.Altijd gezellig daar - veel terrassen en winkeltjes. En bovendien scheen de zon hoog aan de hemel.
Zondag 's morgens rond 9 uur weggereden richting het Gardameer. Het was een warme dag en rond half 4 konden we een plekje uitzoeken op camping Fossalta bij Lazise. We staan 2e rij en hebben een heerlijk uitzicht op het Gardameer. Een mooie schaduwrijke plek want het is warm. Het is een rustige camping hoewel het nog behoorlijk vol staat. Maar wie gaan er op vakantie in september? mensen met hele kleine kinderen of de grijze golf. Zoals wij dus hahaha.
En nu is het maandag. Ontbijtje buiten met het bekende gekookte eitje - op het gemak koffie gedronken en toen even uitwaaien op de "plof". Een kort ritje naar het plaatsje Lazise. Rondgewandeld en winkeltjes gekeken en toen weer terug.
Rinus en Sjan zijn inmiddels weg op de fiets. heerlijk zo en elkaar lekker vrij laten toch?
Donderdag gaat ieder weer z'n eigen weg. Rinus en Sjan naar Brixen in Oostenrijk en wij.....misschien andere plek aan het Gardameer of.................we zullen zien.
Tot zover alsvast een kort verslag en tot later.............
 
Inmiddels is het woensdag - gisteren een heerlijk dagje strand. Het was warm. Geluierd en gedobberd in het Gardameer.
Gisteravond zijn we met de taxi naar Peschiera gegaan en daar heerlijk gegeten en winkeltjes gekeken. Het was een gezellige avond.
Vanmorgen op de fiets naar Lazise geweest naar een van de bekende marktjes langs het Gardameer. Koffie gedronken en veel kleding en wat niet bekeken.
En nu.....in de middag een zware onweersbui met de nodige wind en bliksemschichten.....nog bij wat buren wat spullen onder de luifel gezet en nu maar hopen dat het goed gaat daar.
Want velen weten hoe of het hier te keer kan gaan.
Vanavond eten we de kip van het spit die we vanaf de markt hebben meegenomen en dan morgen gaan we een stukje verderop naar Sirmione. Een heel mooi stadje.
Tot later wanneer er weer internet is........
 
En hier zijn we dan weer. Inmiddels een paar dagen later.
Donderdag zijn we naar Laguna Beach gereden. Een prachtige camperplaats (geworden). Veel bomen hebben ze ingekort en gekapt. Het is nu veel lichter geworden dus ook gezelliger. Het ligt aan het begin van het schiereiland Sirmione.
's Middags zijn we naar het stadje Sirmione gegaan op de fiets. Een ritje van ongeveer 5 km. Daar hebben we samen met Rinus en Sjan nog heerlijk gegeten als afscheid. Want zij zijn vrijdags 's morgens weggereden naar Brixen in Oostenrijk. En wij bleven nog even heerlijk op deze geweldige camperplek. Vrijdags was een dagje van luieren - lezen en genieten van het uitzicht over het Gardameer.
Zaterdags werd het druk. Veel Italianen bevolken dan deze plek en ze hebben gelijk. Ook zij genieten maar met grote families. Dus veel en druk gepraat en vaak hard!!! Maar ja op zondag in de namiddag vertrekken ze weer. Dus nu weer alle rust......met Duitsers - Nederlanders en een paar Zwitsers en Oostenrijkers.
Zaterdag op de fiets naar Desensano geweest en vandaag naar Peschiera. Nog steeds prachtig weer. Rond de 25 gr. en zon. Heerlijk!!!!
Morgen willen we naar een camperplek in Cisano - vlakbij Bardolino. We gaan kijken wat het is.............
Tot zover en tot later als we weer internet hebben.....
En hier zijn we dan weer - inmiddels weer thuis maar zal het verslag even afmaken.
Op maandag zijn we op zoek geweest naar de camperplek bij Cisano.
Voor we het wisten waren we er voorbij en zijn toen naar een camping gereden. Volgens de juffrouw van de camping konden we gewoon doorrijden en een plekje uitzoeken. Kon makkelijk zei ze.
Dus niet - plekjes waren veel te klein en met heel veel moeite konden we keren en weer van de camping af.
Na een mooie tocht langs het meer zijn we naar Torbole gereden. Daar is een schitterende campercamping en vonden we een mooie plek. We hebben hier al meer gestaan.
's Avonds heerlijk gegeten in een voor inmiddels bekend restaurantje aan het water en wat rond geslenterd door het stadje.
Dinsdagmorgen zijn we via de Fernpas naar Oberstdorf gereden. Daar aangekomen was het schitterend weer en de camperplaats helemaal vol !! Geen plek meer. Toen zijn we naar Fisschen gereden - een dorpje 6 km voor Oberstdorf. Een mooie plek in het groen. Daar was plek voor 12 campers maar er stonden er al 17. We zijn er bij gaan staan en na ons kwamen er nog zeker 5 bij. Alles was aanwezig. Water- stroom en alle verzorging en dat voor 6 euro.
De hele nacht regen gehad en we gingen het nog een keertje proberen op de grote camperplaats in Oberstdorf. Daar was inmiddels plaats en dat kwam zeker door de regen die er die dag viel. Hier hebben we 2 nachten gestaan en uiteraard weer heerlijk gegeten bij restaurant Franz Wirtl. (Conny en Franz). Daar is het altijd thuis komen.
De rest van de dagen was het daar weer heerlijk weer met een strak blauwe lucht en zon.
Vrijdagmorgen zijn we naar Andernach aan de Rijn gereden. Best nog een hele ruk van ruim 500 km. Ook toen we daar aankwamen was het al erg druk maar we vonden toch nog een plekje. Jaap en Tineke stonden ons al op te wachten en hebben gezellig zitten kletsen en uiteraard geborreld. Daarna gezellig gegeten in Hotel Bolwerk. Outbollig maar lekker gegeten.
Zaterdags 's morgens nog koffie gedronken met elkaar en toen gingen we ieder ons eigen weg. Jaap en Tineke richting huis en wij nog naar Lommel - naar Joop en Marjanne.
Zij hebben een nieuwe camper gekocht en die hebben we bewonderd. Hij is schitterend!!  Gezellig koffie gedronken en bijgekletst.
Daarna in de camper gestapt en rond 6 uur waren we weer thuis.
 
We hebben een heerlijke vakantie gehad. Anderhalve dag regen en verder alleen maar zon en rond de 25 graden.
Wat ons deze vakantie wel opviel dat het overal heel erg druk was met campers. Zowel op de campings als op de camperplaatsen.
Greetje is gezellig met ons meegeweest en was goed te doen ook gezien de temperatuur. Het was niet te warm voor haar.
 
Groetjes Hans en Bets en Greetje en tot een volgende keer!!